Cart (0)

Cum masor

Cum ne masum piciorul sa aflam ce numar purtam!

Alegerea încălţămintei necesită multă atenţie. Primul lucru pe care trebuie să-l cunoşti este mărimea de care ai nevoie, iar o încălţăminte nepotivită putând avea efecte negative atât asupra piciorului, cât şi asupra întregului corp. Nu doar încălţămintea prea strâmtă face probleme, ci şi cea care este un pic mai largă, acesta, prin jocul ei, va crea o stare de discomfort total.

Pantoful trebuie să se potriveasca perfect, fără să fie prea lung sau scurt. Pentru a garanta o mişcare corectă a piciorului lungimea ideală a pantofului ar trebui sa fie cu 0,5 cm mai mare decât degetul mare de la picior. O încălţăminte numai din piele confecţionată bine în lungime nu va ceda, dar va ceda în lăţime 3-5 mm.

Pentru a afla mărimea corectă a picioruluiuie trebuie sa urmati pasii:

- aflat în poziţia verticală desculţ călcând pe o coală de hârtie cu unul din picioare având în mână un creion ţinut în poziţie verticală la un unghi de 90o faţă de coala de hârtie, se trasează un contur în jurul tălpii piciorului, apoi cu un metru croitoresc, ruletă sau liniar afli lungimea în centimetri a piciorului.

Masurare pas 1

-latimea piciorului ( mont ) se masoara cu un centimetru circumferinta piciorului (de jur imprejur).

Atentie! Tineti creionul conform desenului, trasand linia exact in locul unde se atinge talpa de hartie deoarece altfel se poate lua 0,5 sau chiar 1,0 numar mai mare.

De reţinut: Picioarele nu ne sunt egale atât ca lungime, cât şi lăţime (grosime). Indicat este măsurarea ambelor picioare, iar măsura finală fiind cea a piciorului mai lung (dacă este cazul).

În perioada mai caldă nu se recomandă purtarea unei încălţăminte cu căptuşeală din blană sau textilă, pentru a evita transpiraţia piciorului, aceasta este indicată numai în perioada cea mai rece a anului.

Din punctul nostru de vedere recomandăm încălţămintea cu căptuşeală de meşină (care poate fi din piele de ovină, porcină sau caprină), aceasta comportându-se cel mai bine în perioadele călduroase şi nu foarte răcoroase.